Швеція заборонила постачання в Росію продукції Tetra Pak – найбільшого в країні пакувальника продуктів

Неділя, 12 червня 2022, 16:46

Шведська Національна рада з питань торгівлі повністю заборонила постачання в Росію продукції пакувального заводу Tetra Pak, який займав найбільшу частку на російському ринку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Dagens Nyheter.

Як зазначається, два тижні тому Tetra Pak звернулася до влади Швеції з проханням дозволити компанії експорт у Росію "з гуманітарних міркувань" попри санкції ЄС.

Компанія пояснювала, що її виробництво залежить від низки товарів, експорт яких у Росію заборонений санкціями ЄС – від ножів до обігрівачів.

А проте, Національна рада з питань торгівлі Швеції відмовила Tetra Pak у задоволенні прохання, зазначивши, що компанія "не довела з достатньою переконливістю, що експорт і постачання необхідні з гуманітарних міркувань".

"Ми оцінюємо, які можливості для оскарження тепер надає нам це рішення. Звісно, ми дотримуємось думки, що зупинка експорту матиме наслідки під гуманітарним кутом зору", – повідомили в Tetra Pak на запит Dagens Nyheter.

Tetra Pak стверджує, що 4% її глобальної торгівлі припадало на Росію, а на російському ринку компанія забезпечувала паковання для 70% упаковок молока та соків.

У березні повідомлялося, що найбільший у РФ постачальник пакувальної продукції Tetra Pak тимчасово відмовиться від випуску дволітрових упаковок для вина та напоїв і зосередить зусилля на виробництві упаковки для дитячого харчування та молока через дефіцит низки комплектуючих.

Нагадаємо, в межах п’ятого пакету санкцій ЄС, ухваленого 8 квітня, забороняється експорт картону, паперу і фарби до Росії. З 10 липня обмеження поширюється на відповідні контракти, укладені до 9 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: