Боррель розповів, що думає про дзвінки Макрона і заклики "не принижувати Путіна"

Понеділок, 13 червня 2022, 09:24

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель зазначив, що погоджується з позицією Макрона про необхідність підтримувати контакти з Москвою, тому що попри все з Росією доведеться якось співіснувати на одному континенті.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю Journal du Dimanche.

Дипломата запитали, як він розуміє неодноразовий заклик президента Франції Еммануеля Макрона "не принижувати Росію".

Боррель відповів, що ця фраза "відображає реальність".

"Росія продовжить існувати і після перемовин про мир, і нам потрібно буде визначити, у який спосіб далі з нею співіснувати. Це буде дуже складно після того, що Росія зробила в Україні - вторгнення, агресії, руйнувань, всього, що ми бачимо з телеекранів і я особисто бачив на місці. Але попри все нам доведеться намагатись співіснувати з Росією на цьому континенті", - пояснив він.

Журналіст перепитав, чи це ті канали комунікації, які зберігає президент Франції, телефонуючи Путіну, дозволяють "не принижувати Росію".

Боррель відповів, що канали комунікації ніколи не закривалися повністю, згадавши, що до Москви їздили канцлер Австрії, генсек ООН, і два емісари генсека знову у Росії, намагаючись знайти рішення для розблокування експорту українського зерна.

"З Росією потрібно продовжувати говорити", - підсумував головний дипломат ЄС.

В інтерв'ю Боррель сказав також, що вбачає мету підтримки ЄС принаймні у тому, щоб допомогти Україні повернути території, окуповані після 24 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.