Німеччина реформує управління Бундесвером через війну в Україні

Понеділок, 13 червня 2022, 15:56

Федеральний міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт оголосила, що керівництво Бундесвером незабаром буде реформовано у зв'язку з війною в Україні.

Про це Ламбрехт оголосила в понеділок, пише "Європейська правда" з посиланням на видання Bild.

 "Досі завдання територіального управління були розподілені по багатьох областях. З 1 жовтня 2022 року ми об'єднаємо їх у "Територіальне командування та управління Бундесвером" у Берлін", - сказала Ламбрехт.

За її словами, російське вторгнення в Україну підкреслило необхідність прискорити приведення організації командування та управління збройними силами у відповідність до вимог національної оборони та оборони НАТО. 

Завдяки реформі структура управління буде адаптована до поточної ситуації у сфері безпеки, зазначила Ламбрехт

"З новим командуванням ми зможемо швидко надати необхідні сили для національної кризової групи - для виконання не тільки суто військових завдань, якщо це необхідно. Наприклад, у разі повені чи пандемії Covid", – пояснила міністр.

Нагадаємо, минулого тижня у Німеччині змінили конституцію для створення оборонного спецфонду на 100 млрд євро.

Канцлер Олаф Шольц оголосив про створення спеціального фонду Бундесверу на 100 млрд євро та дотримання так званої двовідсоткової мети НАТО, яка має бути досягнута в середньому за кілька років, 27 лютого – після того, як Росія вторглася в Україну. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.