В Інтернаціональному легіоні воюють громадяни 55 держав, найбільше – американців і британців

Понеділок, 13 червня 2022, 16:53

До лав Інтернаціонального легіону оборони, який воює в Україні проти Росії, долучились громадяни 55 держав світу, зокрема і з європейських країн.

Про це в понеділок на пресконференції в Медіацентрі Україна розповів речник легіону Дам’єн Магру, повідомляє "Європейська правда".

"У нас є представники 55 країн з усіх континентів, навіть таких далеких, як Бразилія, Південна Корея, Австралія", – зазначив Магру.

Він додав, що найбільше в Інтернаціональному легіоні громадян США і Британії, а також Польщі й Канади. Також досить багато добровольців із країн Балтії та Північної Європи, передусім Фінляндії.

Магру наголосив, що Інтернаціональний легіон оборони входить до складу Збройних Сил України і фінансується з оборонного бюджету.

"Це стосується всіх видатків на проживання, зарплати бійців, зброї та амуніції. У нас є додаткові благодійні кошти від приватних донорів, насамперед західних. Зібрані на різних платформах кошти ми витрачаємо виключно на обладнання для наших бійців, яке не входить у стандартний військовий пакет, що видається ЗСУ, і потрібне на полі бою, але не фінансується через державні канали України", – зазначив речник легіону.

Нагадаємо, 27 лютого президент України Володимир Зеленський заявив про формування нового підрозділу – Інтернаціонального легіону територіальної оборони України, який буде комплектуватися з іноземців, готових разом з українцями дати відсіч російським військам.

У березні Міністерство закордонних справ України запустило сайт для іноземних громадян, які хочуть приєднатися до лав Інтернаціонального легіону оборони України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.