Хорватії не вистачає 10 тисяч працівників у новому туристичному сезоні 

Понеділок, 13 червня 2022, 18:48

Хорватія після двох років, затьмарених пандемією, очікує на успішний туристичний сезон, але країні не вистачає близько 10 тисяч працівників у галузі.

Про це повідомив N1 глава Хорватської туристичної асоціації Велько Остоїч, пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Він зазначив, що війна РФ в Україні ненадовго порушила бронювання, але згодом ситуація стабілізувалася, і "з точки зору ночівель та прибуттів ми справді наближаємося до рівня 2019 року".

Велику тривогу, утім, викликає нестача працівників. 

"На цей момент, за нашими оцінками, це близько 10 000 працівників, але є різниця між великими роботодавцями, які вже впоралися з цим, і дрібними, які все ще намагаються вирішити проблему", - сказав він.

Ще одна проблема - інфляція та зростання цін, у тому числі "нереалістичні стрибки цін, починаючи з енергоносіїв, закінчуючи напоями, що подорожчали на 20%, та продуктами харчування, що подорожчали на 40%".

"Але наші гості не повинні відчувати зниження якості або нестачу деяких продуктів. Інфляція зачіпає і всі наші країни-конкуренти", - додав він. 

Туризм - одна із основних галузей економіки Хорватії і генерує близько однієї п'ятої ВВП країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.