США продовжили санкції проти режиму Лукашенка

Вівторок, 14 червня 2022, 08:11

Президент США Джо Байден продовжив на рік санкційний режим щодо режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це йдеться у заяві Білого дому.

"Дії та політика деяких членів уряду Білорусі та інших осіб, а також шкідлива діяльність та давні зловживання білоруського режиму продовжують становити незвичну та надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів", - йдеться у тексті указу.

"Тому я вирішив, що необхідно продовжувати надзвичайний стан у країні, оголошений в указі президента 13405 щодо Білорусі", - додав президент США.

Американські санкції проти Білорусі запровадив президент Джордж Буш-молодший у 2006 році.

Нагадаємо, Лукашенко припустив, що білоруським військам, можливо, доведеться воювати за Західну Україну, щоб її "не відтягнув Захід".

Про те, що стоїть за такими заявами і за яких умов Білорусь надішле війська в Україну, ЄвроПравда поспілкувалася з білоруським військово-політичним оглядачем Ягором Лебядком.

Повну розмову можна послухати на YouTube-каналі "Європейської правди", а найцікавіші цитати експерта можна прочитати у матеріалі Загроза з півночі: що стоїть за військовими приготуваннями Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.