ЄС на рік продовжить термін дії ковід-паспортів

Вівторок, 14 червня 2022, 12:15

Європейський союз подовжить термін дії цифрових паспортів вакцинації проти COVID-19 ще на рік - до червня 2023 року.

Про це йдеться у заяві на сайті Європарламенту, пише "Європейська правда".

Термін дії чинних ковід-паспортів завершується 30 червня. Європарламент і країни-члени ЄС погодилися зберегти систему цифрових сертифікатів ЄС ще на рік.

"Розширюючи законодавчу базу на рік, законодавці ЄС хочуть забезпечити громадянам ЄС право на вільне пересування на випадок появи нової небезпеки", - йдеться у заяві.

Учасники переговорів погодилися, що держави-члени повинні утримуватися від встановлення додаткових обмежень на вільне пересування власникам ковід-паспортів.

Встановлювати обмеження буде дозволено лише тоді, коли такі обмеження необхідні, пропорційні та недискримінаційні з метою охорони здоров’я населення.

Депутати Європарламенту також запевнили, що було додано пункт із проханням оцінити, чи потрібна схема паспортів після шести місяців – наприкінці 2022 року – на основі останніх наукових порад Європейського центру з профілактики та контролю захворювань (ECDC) та Комітету охорони здоров'я.

Тепер неформальну угоду повинні будуть офіційно схвалити як парламент, так і Рада ЄС, щоб вона набула чинності до 30 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.