Німці пожертвували Україні 812 мільйонів євро з початку вторгнення РФ

Вівторок, 14 червня 2022, 19:12

З початку повномасштабного вторгнення Росії громадяни Німеччини пожертвували Україні 812 мільйонів євро – це максимальна номінальна сума пожертвувань з часів Другої світової війни.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", у вівторок заявив Німецький центральний інститут соціальних проблем (DZI).

Підрахунок здійснювався на основі даних 11 благодійних організацій, які отримали 10 і більше мільйонів євро пожертвувань українцям, а отже, з урахуванням менших приватних ініціатив фактична сума може бути ще більшою.

Зазначається, що з 24 березня, коли відбулося останнє дослідження DZI, сума пожертв німців Україні зросла на близько 180 мільйонів євро.

812 мільйонів євро – це найбільша номінальна сума благодійних внесків громадян Німеччини для подолання однієї надзвичайної події з часів Другої світової війни, додають у Німецькому центральному інституті.

Водночас із поправкою на інфляцію найбільшою виявиться допомога німців постраждалим унаслідок цунамі в Південно-Східній Азії у 2004 році: тоді сума становила 670 мільйонів євро, а за нинішнім номіналом – 904 мільйони.

"На нашу думку, бажання жертвувати гроші й підтримувати Україну все ще високе, але обсяг коштів і речей, які щодня жертвуються, знизився", – зазначив виконавчий директор DZI Буркгард Вільке.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.