Чимало українців залишаться в Німеччині і після закінчення війни, вважає Берлін

Вівторок, 14 червня 2022, 20:29

За оцінкою міністрів внутрішніх справ та праці Німеччини, багато українських біженців залишаться в країні навіть після закінчення війни. 

Про це вони сказали, відвідуючи установу для прийому біженців у Берліні, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel Online.

За словами міністра праці Губертус Гайля, інтеграція біженців у Німеччині відбувається "великими кроками".

"Навіть якщо війна незабаром застопориться і буде досягнуто припинення вогню, руйнування будуть настільки серйозними, що повернення багатьох людей за короткий час нереальне", - вважає Гайль.

"От чому ми в Німеччині довше потребуватимемо щедрості", - додав він.

Сенатор Берліна із соціальних питань Катя Кіппінг також вважає, що кількість українських військових біженців у столиці може знову збільшитися.

На цей момент кількість тих, хто прибуває в Берлін, трохи знизилася до 500 осіб на день, "але ми повинні очікувати раптового збільшення в будь-який час", - вважає Кіппінг. 

За її словами, темпи прибуття залежать від ходу війни та подій в інших країнах, що приймають українців.

З початку повномасштабного вторгнення Росії громадяни Німеччини пожертвували Україні 812 мільйонів євро – це максимальна номінальна сума пожертвувань з часів Другої світової війни.

Водночас, посол України в Німеччині Андрій Мельник вважає, що країна не надто гостинно ставиться до українських біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.