ЄС поки не має конкретних планів щодо 7-го пакета санкцій – ЗМІ

Середа, 15 червня 2022, 11:36

У нарисі комюніке за підсумками саміту лідерів ЄС немає згадок про сьомий пакет санкцій проти Росії за розв’язану нею війну.

Як пише "Європейська правда", про це з посиланням на свої джерела повідомляє кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

"У нарисі підсумків саміту Євроради немає згадки про новий пакет санкцій Євросоюзу проти Росії - зазначається лише, що "схвалення шостого пакета санкцій далі посилює тиск на Росію, щоб вона припинила свою війну проти України", - зазначив Джозвяк. 

Напередодні президент України Володимир Зеленський закликав ЄС готувати сьомий пакет санкцій, а міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підписав листа з баченням України щодо сьомого пакета. 

Нагадаємо, шостий санкційний пакет погоджувався з труднощами через болючість питання нафтового ембарго, зокрема через позицію Угорщини. Також під тиском Будапешта із санкційного списку виключили патріарха Кирила.

З огляду на це у Євросоюзі активізувалися заклики змінити принцип одностайного ухвалення рішень щодо зовнішньої політики. Такий заклик міститься у тому числі в резолюції Європарламенту. 

Більше у відео: Ембарго, гроші, Орбан, "патріарх" Кирил: саміт ЄС, що став переможним для України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.