США можуть вислати Україні ще чотири  системи HIMARS – ЗМІ

Неділя, 19 червня 2022, 08:15

Пентагон готовий надіслати Україні ще чотири реактивні системи залпового вогню HIMARS в якості чергового траншу військової допомоги.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico з посиланням на двох представників Пентагону.

Politico зазначає, що якщо цей план схвалить Білий дім, це подвоїть кількість високомобільних ракетних систем, які США надсилають Україні.

Однак, як повідомляє видання, рішення з цього питання ще не остаточне і буде ухвалене "виходячи з нагальних потреб України", а остаточну кількість систем може бути змінено в останній момент.

Портал нагадує про побоювання Білого дому щодо можливості обстрілу російських районів цими системами. При цьому він цитує слова глави української переговорної групи з Росією Давида Арахамії, який запевнив Вашингтон, що американська зброя буде використовуватися тільки в Україні.

Наразі США зобов’язалися надати Україні чотири пускові установки HIMARS, а Велика Британія та Німеччина – шість гусеничних версій системи, РСЗВ M270.

Як повідомлялося, українські військові в середу завершили навчання на реактивних системах залпового вогню HIMARS, і до кінця червня Україна отримає їх для оборони на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.