Німеччина "дуже впевнена" в угоді щодо вступу Швеції та Фінляндії в НАТО - ЗМІ

Понеділок, 20 червня 2022, 12:48

Німеччина "дуже впевнена", що НАТО досягне угоди щодо заявок Швеції та Фінляндії на членство в альянсі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Reuters із посиланням на джерело в уряді Німеччини.

Співрозмовник агентства зазначив, що не буде  "катастрофою", якщо заявки не погодять до саміту в Мадриді наступного тижня.

"Як би добре не було оголосити про конкретні кроки, це не було б катастрофою, якби для цього знадобилося ще кілька тижнів. Вирішальним з нашої точки зору є відсутність непереборних проблем", - сказав він.

Минулого місяця Швеція та Фінляндія подали заявку на приєднання до НАТО у відповідь на вторгнення Росії в Україну. Але вони зіткнулися з опозицією з боку Туреччини, яка звинуватила їх у підтримці та переховуванні курдських бойовиків та інших груп, які вона вважає терористами.

За інформацією ЗМІ, Анкара раніше відхилила пропозицію НАТО щодо участі в тристоронніх перемовинах зі Швецією і Фінляндією для обговорення їхнього вступу.

Водночас Фінляндія відмовилася виконувати умову Анкари для вступу в НАТО - видавати Туреччині людей, яких турецький уряд звинувачує у зв'язках із терористами.

А голова парламентського комітету Туреччини з міжнародних справ Акіф Чагатай Килич заявив, що Анкара готова відтермінувати розгляд заявок Фінляндії та Швеції на вступ до НАТО, поки країни не виконають турецькі вимоги

Читайте також: А Ердоган проти: навіщо Туреччині блокувати розширення НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.