У Британії відбудеться найбільший за останні 30 років страйк залізничників

Понеділок, 20 червня 2022, 17:37

Британська профспілка працівників залізничного і морського транспорту (RMT) у понеділок оголосила, що протягом наступних трьох днів проведе масовий страйк через скорочення зарплат і робочих місць.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Про наміри оголосити страйк у RMT говорили ще з позаминулого тижня, але їх вирішили відкласти у зв’язку з проведенням переговорів із британським залізничним оператором Network Rail. Перемовини завершилися провалом.

Залізничники вимагають збільшення зарплати щонайменше на 7% на тлі інфляції у Великій Британії, що зростає, тоді як роботодавці погоджуються лише на 2-3%.

Зазначається, що страйк RMT стане найбільшим за останні 30 років і призведе до фактичного паралічу залізничного руху в Англії, Шотландії та Уельсі. У зв’язку з цим Network Rail уже змінив графік руху поїздів на 20-26 червня.

Спочатку страйк оголошений на вівторок, середу і четвер, але генеральний секретар профспілки залізничників Мік Лінч заявив, що RMT може продовжувати протест до шести місяців, поки не досягне вигідніших умов праці.

У британському уряді заявили, що залізничникам запропонували "справедливе" зростання зарплати, і відмовилися брати участь в останніх переговорах із профспілкою.

Нагадаємо, в Бельгії в понеділок почався загальнонаціональний страйк, організований кількома великими профспілками, через зростання цін і низькі зарплати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.