Німеччина може почати експорт українського зерна вже в липні – посол

Понеділок, 20 червня 2022, 18:12

Німецька залізниця розпочала тестові перевезення зерна через кордон України з Польщею і після їхнього завершення зможе здійснювати їх на щоденній основі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це під час брифінгу в Медіа Центрі Україна в понеділок заявила пані посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

"Ми всі сподіваємось, що буде можливість експорту зерна через одеські порти, але поки що ми сумніваємось, що це може бути. Треба працювати над тим, щоб експорт здійснився через польсько-український кордон", – зазначила вона.

Дипломатка додала, що Німеччина вже залучена до тестових перевезень зерна залізницею з України через кордон із Польщею.

"Я знаю, що ми хочемо допомогти, і наша німецька залізниця активно працює зі своїми українськими партнерами, щоб зробити тестові перевезення. Сподіваюсь, що у липні ці тестові перевезення завершаться, і ми зможемо щоденно експортувати зерно", – сказала Фельдгузен.

У Польщі заявили, що на будівництво зерносховищ біля українського кордону піде до чотирьох місяців

Росія блокує акваторію Чорного моря, через що Україна не може експортувати своє продовольство морським шляхом.

Раніше заступник глави МЗС України Дмитро Сенік розповідав, що в умовах морської блокади Росії Україна налагодила два канали експорту зерна – через Польщу та Румунію, а також веде переговори з державами Балтії.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна запропонувала зробити внесок у врегулювання глобальної продовольчої кризи, спричиненої російською блокадою українських портів.

Як повідомлялося, Рада ЄС схвалила низку заходів у відповідь на глобальну продовольчу кризу, спровоковану російським вторгненням в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: