"Газпром" на тиждень зупинить поставки газу до Греції

Понеділок, 20 червня 2022, 19:43

Російський монополіст "Газпром припинить поставки газу до Греції з 21 по 27 червня у зв’язку з щорічним плановим обслуговуванням газопроводу "Турецький потік".

Про це повідомила підконтрольна грецькій державі компанія DEPA Commercial, передає "Європейська правда" з посиланням на Ekathimerini.

Очікується, що перерва не вплине на безпеку газопостачання країни, оскільки вона продовжує отримувати скраплений природний газ, а також газ через інші трубопроводи. Крім того, поки країна має високі запаси газу, заявили в DEPA Commercial.

"Газпром" оголосив у суботу про ремонтні роботи на газопроводі "Турецький потік" на 21-28 червня.

У заяві компанії йдеться, що транспортування газу "Турецьким потоком" буде припинено на цей період, про що всі сторони заздалегідь домовилися.

У середині червня російський концерн "Газпром" суттєво скоротив постачання газу до Німеччини трубопроводом "Північний потік".

До цього, 14 червня, "Газпром" заявив, що знизить постачання Німеччини більш ніж на 40 відсотків. Йшлося лише про 100 млн кубометрів на добу - замість звичайного обсягу в 167 млн ​​кубометрів. Як причина була названа затримка з ремонтом обладнання, яким займається німецький концерн Siemens.

Пізніше було оголошено, що добова продуктивність з 16 червня опуститься до 67 млн. кубометрів. У "Газпромі" пояснили це "зупинкою експлуатації ще одного газотурбінного двигуна Siemens.".

Пізніше про скорочення обсягів постачання газу з Росії повідомили також Чехія, Австрія, Італія та Франція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.