У Молдові соціалісти оскаржують обмеження на трансляцію російських телеканалів

Понеділок, 20 червня 2022, 20:38

Депутати від Блоку комуністів та соціалістів Молдови Адела Рейляну та Григорій Новак звернулися до Конституційного суду щодо закону про боротьбу з дезінформацією, який передбачає обмеження трансляції російських телеканалів у країні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в понеділок повідомила пресслужба партії.

"На думку депутатів, поправки встановлюють невідповідні норми, спрямовані на запровадження цензури загальнодоступної "незручної" інформації, а також запроваджують заходи, спрямовані на притягнення до відповідальності за "дезінформацію" та не в останню чергу дозволяють здійснити "задушення" суб'єктів економічної діяльності", – прокоментували в політсилі.

На початку червня парламент Молдови більшістю ухвалив законопроєкт про боротьбу з дезінформацією і пропагандою, а в неділю стало відомо, що його підписала президентка Мая Санду. Очікується, що документ набуде чинності 24 червня.

Закон забороняє трансляцію у Молдові російських новин, інформаційно-аналітичних програм та фільмів військового змісту. На сьогодні вона теж заборонена, але лише на період дії надзвичайного стану.

Заборона не буде поширюватися на "розважальні передачі, у яких немає мілітаристського змісту". Також, незалежно від їхнього походження, заборонено трансляцію передач та фільмів, які виправдовують військову агресію, заперечують військові злочини та злочини проти людяності, або містять заклики до ненависті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.