У Литві не знайшли злочину у нібито побитті російського дипломата

Середа, 22 червня 2022, 10:37

Литовська прокуратура припинила досудове розслідування за фактом нібито побиття російського дипломата у Вільнюсі 24 лютого.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє LRT.

У посольстві РФ заявили у поліцію, що увечері 24 лютого третього секретаря посольства побили у дворі житлового будинку у Вільнюсі в районі Жверинас. 

Досудове розслідування здійснювали за "порушення громадського порядку", підозрюваного на деякий час взяли під варту. 

"Досудове розслідування… зупинене за відсутністю скоєння якихось дій з ознаками кримінального правопорушення чи проступку", - заявила речниця Генпрокуратури Єлена Мартіонене. 

Нагадаємо, Вільнюс перейменував вулицю з посольством РФ на Героїв України. 

Також мер Вільнюса Ремігіс Шимасюс зробив напис "Путін, на тебе чекає Гаага" на дорозі навпроти російського посольства в Литві, а активісти пофарбували червоним воду у ставку перед посольством.

У зв'язку з війною Росії ще у квітні Литва прийняла рішення про висилку посла РФ у Вільнюсі Олексія Ісакова та співробітників генерального консульства в Клайпеді, закриття російського диппредставництва в портовому місті та зниження дипломатичного представництва між Литвою та Росією до рівня тимчасових повірених у справі. Четверо співробітників посольства Росії також було вислано за діяльність, несумісну з дипломатичним статусом.

У відповідь Москва також вислала литовських дипломатів і закрила консульство в Санкт-Петербурзі.

У травні Литва відкликала свого посла з Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.