Ірландія заморозила понад 1,7 млрд євро російських активів

Середа, 22 червня 2022, 12:02

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ірландія заморозила 1,72 мільярда євро активів, пов’язаних із підсанкційними російськими фізичними та юридичними особами.

Про це міністерство закордонних справ Ірландії повідомило виданню The Irish Times, пише "Європейська правда".

Зазначається, що сума зросла проти даних на початку квітня, коли Ірландія повідомила про замороження 839 мільйонів євро активів, пов'язаних із РФ.

Канада планує дозволити конфіскацію підсанкційних російських активів

Більшість російських активів в Ірландії пов’язані – це фінансові активи та суб’єкти господарювання спеціального призначення у Дубліні, а не предмети розкоші, як-от яхти чи дорога нерухомість.

За замороження активів в Ірландії відповідає Центральний банк, який направляє професійним асоціаціям повідомлення про необхідність виконання санкційного режиму ЄС.

Нагадаємо, що за останніми даними в країнах Євросоюзу внаслідок санкцій заблокували доступ російських олігархів та установ до розкішних яхт, вертольотів, картин, нерухомості та інших активів на суму понад 12,5 млрд євро.

У понеділок у Німеччині вперше через санкції проти Росії за напад на Україну не лише "заморозили" активи, а й фактично конфіскували нерухомість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.