"Україна для Росії виявилася міцним горішком, то і з Фінляндією буде так само" – командувач фінської армії

Середа, 22 червня 2022, 15:23

Командувач Сил оборони Фінляндії генерал Тімо Ківінен заявив, що Фінляндія готова до можливого нападу Росії та готова чинити запеклий спротив, якщо це станеться.

Про це Ківінен заявив в інтерв’ю Reuters, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, починаючи з Другої світової війни Фінляндія систематично розвивала військову сферу для ведення саме такої війни, яка зараз відбувається в Україні – "з масованим використанням вогневої сили, броньованої техніки й авіації".

"Україна (для Росії) виявилася міцним горішком, то і з Фінляндією буде так само", – стверджує командувач фінських Сил оборони.

Він додав, що фінські війська, як і українські, володіють важливим фактором – мотивацією до боротьби, що і забезпечує їхню перевагу.

Ківінен також підтримав рішення влади Фінляндії подати заявку на вступ до НАТО разом зі Швецією, але наголосив, що "головна відповідальність за оборону Фінляндії лежатиме на самих фінах".

Сили оборони Фінляндії налічують 280 тисяч військовослужбовців, а також 870 тисяч резервістів. Країна також володіє одним із найпотужніших у Європі артилерійським парком та витрачає 2% ВВП на сектор оборони.

Як повідомлялось, уряд Фінляндії планує внести поправки до прикордонного законодавства, щоб дозволити будівництво загороджень на східному кордоні з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.