В Італії заморозили понад 1,7 млрд євро російських активів

Середа, 22 червня 2022, 15:52

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну італійська Фінансова гвардія заморозила власність російських бізнесменів вартістю понад 1,7 мільярда євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Il Sore 24 Ore.

Зазначається, що з 23 лютого Фінансова гвардія Італії розпочала розслідування щодо фізичних та юридичних осіб, які містяться у санкційних списках Європейського Союзу.

Загалом італійські правоохоронці здійснили перевірку понад 1100 осіб, яких підозрюють у порушенні територіальної цілісності та суверенітету України.

Ірландія заморозила понад 1,7 млрд євро російських активів

Станом на 31 травня в Італії було заморожено власність 14 російських бізнесменів – нерухомість, транспортні засоби, яхти, літаки, землю і частки в компаніях – загальною вартістю понад 1,7 мільярда євро.

Крім того, Фінансова гвардія бере участь у допомозі українському цивільному населенню і посприяла організації 15 рейсів, якими було вивезено з України 144 пацієнтів (зокрема 102 дітей) і 183 людей, що їх супроводжували.

Нагадаємо, що за останніми даними в країнах Євросоюзу внаслідок санкцій заблокували доступ російських олігархів та установ до розкішних яхт, вертольотів, картин, нерухомості та інших активів на суму понад 12,5 млрд євро.

У понеділок у Німеччині вперше через санкції проти Росії за напад на Україну не лише "заморозили" активи, а й фактично конфіскували нерухомість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.