Шольц: Росія говорить неправду про причини зменшення потоку газу в Європу

П'ятниця, 24 червня 2022, 17:16

Канцлер Німеччини Олаф Шольц звинуватив Росію у висуненні помилкових причин скорочення потоків газу газопроводом "Північний потік-1", припустивши, що справжня причина була політичною.

Про це він сказав за підсумками другого дня саміту ЄС у Брюсселі, пише "Європейська правда" з посиланням на Politico.

"Ніхто з нас (лідерів ЄС. - Ред.) не вважає, що технічні причини скорочення постачання газу від російських постачальників правдиві", - сказав Шольц журналістам.

Росія стверджує, що у скороченні потоку газу винні проблеми з обслуговуванням трубопроводу, пов'язані із західними санкціями.

Раніше повідомлялося, що уряд Німеччини вивчає плани експропріації частини "Північного потоку-2", розташованого на німецькій території, та її підключення до плавучого СПГ-терміналу.

З огляду на різке зменшення обсягів постачання газу з Росії, федеральний уряд Німеччини оголосив рівень тривоги в так званому плані на випадок надзвичайної ситуації з газом.

Міністр економіки Німеччини Роберт Габек визнав, що Німеччину можуть чекати обмеження роботи промисловості через дефіцит газу, якщо обсяги постачання з Росії залишаться настільки ж низькими. 

Читайте також: Російське "газове салямі": як Путін використовує енергетику в новій війні проти ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: