Польща домагається розміщення на своїй території бригадної групи НАТО

Субота, 25 червня 2022, 14:22

Польща на саміті НАТО в Мадриді виступатиме за збільшення присутності Альянсу в країні на тлі російського вторгнення в Україну.

Про це розповів міністр оборони Польщі Маріуш Блащак в інтерв’ю polskatimes.pl, повідомляє "Європейська правда".

Блащак сказав, що майбутній саміт НАТО в Мадриді "матиме особливе значення, оскільки російська агресія проти України остаточно змінила глобальну систему безпеки".

За його словами, саміт НАТО у Варшаві у 2016 році призвів до створення в Польщі та регіоні батальйонних бойових груп за участю союзних сил. Зараз Польща виступає за прийняття рішень у Мадриді, які призвели б до подальшого збільшення їхнього потенціалу як елементу стримування та оборони східного флангу НАТО.

Німеччина посилить військову місію в Литві і виділить бригаду для захисту у разі потреби - ЗМІ

"Ми прагнемо більшої кількості військ і хочемо підвищити готовність союзних сил у разі загрози. Я підтверджую, що ми намагаємося розташувати бригадну групу в Польщі в рамках структур НАТО", – сказав віцепрем’єр-міністр, міністр національної оборони Польщі.

"Протягом кількох років ми приймаємо американських солдатів на польській землі, їхня кількість збільшується, і збереження цієї постійної присутності є одним із моїх пріоритетів", – додав віцепрем’єр-міністр.

НАТО проведе саміт у Мадриді 28-30 червня.

До саміту Альянсу його члени мають узгодити нову модель оборони східного флангу, що викликане повномасштабним вторгненням Росії в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.