Трюдо і Джонсон на саміті G7 записали звернення до українців

Понеділок, 27 червня 2022, 10:54

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та прем’єр Британії Борис Джонсон на полях саміту Групи семи записали спільне відеозвернення до українців, у якому висловлюють захоплення боротьбою України та обіцяють подальшу підтримку.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Українці стоять за принципи й цінності, які об’єднують нас як демократичні країни, за верховенство права, за непорушність суверенітету і територіальної цілісності держав - те, що важливо для усіх", - зазначив Трюдо.

Трюдо і Джонсон окремо відзначили лідерську роль Володимира Зеленського.

Джонсон зазначив, що на саміті лідерів обговорюються нові санкції для покарання Росії за агресію - зокрема, проти близьких до Путіна олігархів та російського експорту золота.

"Їхня свобода - це наша свобода": Джонсон пообіцяв просувати підтримку України на саміті G7

Трюдо додав, що йдеться також про фінансову, економічну та військову підтримку для України, щоб вона могла продовжувати боротьбу, захищаючи себе і цінності демократичного світу.

"Наше послання до вас, Володимире й український народе - що ми захоплюємося вашою боротьбою, ми вважаємо її повністю легітимною та дуже важливою для нашого світу. Ми підтримуємо вас і продовжимо цей курс. Слава Україні", - підсумовує Джонсон. 

Нагадаємо, у перший день саміту Групи семи Британія, Канада, США і Японія анонсували заборону на імпорт російського золота. 

Перед самітом Джонсон застеріг від послаблення підтримки України, наголосивши, що країна зараз захищає не лише власну свободу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.