У Варшаві відкрилась виставка російської техніки, знищеної в Україні

фото
Понеділок, 27 червня 2022, 18:32

В історичному центрі Варшави на Замковій площі в понеділок відкрилася експозиція російської військової техніки, яку українські військовослужбовці знищили під час боїв.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у Facebook повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Це перша демонстрація переможеної зброї колись "другої армії світу" на території НАТО та ЄС", – підкреслив він.

Назва виставки – "За нашу і вашу свободу!" – відсилає до гасла польського національного повстання 1830-1831 років проти Російської імперії та підкреслює, що Польща багато зробила "для підтримки України і на фронті, і в тилу".

 
Фото: Facebook Олексія Резнікова

На виставці представлено основний бойовий танк російської армії – Т72Б, знищений під час бою поблизу села Дмитрівка у передмісті Києва. Також на виставці представлено САУ "Мста-С" та зразки снарядів від російських установок "Ураган" та "Смерч".

"Ракетні обстріли, які здійснюють російські терористи з повітряного простору Білорусі, з акваторій Чорного та Каспійського морів, вкотре показали, що Москва є стратегічною небезпекою для Європи. Виставка демонструє, що Україна з допомогою партнерів може цю небезпеку нейтралізувати. Ми не боїмося росіян і вміємо їх перемагати. Нам лише потрібні засоби", – підкреслив Резніков.

 
Фото: Facebook Олексія Резнікова

Міністр оборони України додав, що після Варшави російську техніку покажуть і в інших польських містах.

Уряд Польщі, який організовує виставку разом із Міністерством оборони України, пізніше також хоче показати виставку в Мадриді та Лісабоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.