У Німеччині можуть ввести універсальний проїзний для місцевого транспорту, щоб зменшити викиди

Понеділок, 27 червня 2022, 22:00

Федеральний уряд Німеччини планує продовжити експеримент із універсальним проїзним вартістю 9 євро, поширивши його на місцевий транспорт.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

Ініціатива, яку в німецькому уряді попередньо називають "кліматичним квитком", має на меті збільшити популярність громадського транспорту, а отже, призвести до зменшення шкідливих викидів.

Передбачається, що "кліматичний квиток" буде діяти протягом місяця або року і дозволятиме безкоштовний проїзд залізничним і міським громадським транспортом.

Відповідальними за впровадження плану на місцях буде влада земель, але федеральний уряд буде готовий підтримати їх фінансово.

Наразі ідею "кліматичного квитка" в уряді Німеччини публічно не коментують.

Як зазначає Spiegel, німецька влада взяла на себе зобов’язання до 2030 року зменшити шкідливі викиди в атмосферу на 65% у порівнянні з рівнем 1990 року.

Нагадаємо, з 1 червня в Німеччині стали доступними універсальні проїзні вартістю 9 євро, які дозволяють використовувати громадський транспорт протягом місяця.

Ініціатива має на меті допомогти громадянам Німеччини зекономити через зростання цін, а також заохотити їх користуватися громадським транспортом на противагу автомобілям.

У перші дні роботи "універсального проїзного" в Німеччині повідомляли про переповнені регіональні потяги на багатьох напрямках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: