НАТО затвердив комплексний пакет допомоги Україні

Середа, 29 червня 2022, 15:54

Лідери саміту НАТО в Мадриді затвердили комплексний пакет допомоги Україні.

Про це на пресконференції у четвер повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент "Європейської правди" з Мадрида.

Він зазначив, що країни НАТО на саміті висловили готовність допомагати Україні у війні з Росією стільки, скільки це потрібно.

"Сьогодні лідери погодились зміцнити нашу підтримку (України), погодивши комплексний пакет допомоги для України", - повідомив Єнс Столтенберг.

Він зазначив, що пакет включає безпекові комунікації, поставки пального, медичне обладнання, обладнання для протистояння біологічній, хімічній і ядерній зброї, устаткування для боротьби з дронами.

У  довгостроковій перспективі НАТО погодився допомогти Україні перейти з радянського озброєння на сучасну натівську зброю.

"Сильна незалежна Україна є ключовою для стабільності євроатлантичної спільноти…  Україна може покладатись на нас так довго, як це потрібно", - сказав Єнс Столтенберг.

На саміті лідери також затвердили нову Стратегічну концепцію НАТО, яка офіційно змінила статус Росії у відносинах з Альянсом та визначає РФ найсерйознішою і безпосередньою загрозою для безпеки союзників.

НАТО також офіційно схвалив рішення запросити Фінляндію та Швецію до Альянсу після того, як Туреччина зняла своє вето.

Читайте також: НАТО йде на кордон до Росії: як з'явилося історичне рішення та чого ще чекати від саміту в Мадриді

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: