За 100 днів у світі було заморожено понад $30 млрд російських активів

Середа, 29 червня 2022, 16:11

Міжнародна робоча група з питань російських еліт, представників і олігархів з початку дії в березні допомогла виявити і заморозити російських активів на суму понад 30 мільярдів доларів.

Про це в середу повідомило міністерство фінансів США, пише "Європейська правда".

Зазначається, що зусиллями групи було заблоковано близько 300 мільярдів доларів активів Центробанку РФ, конфісковано або затримано яхти та інші судна й дорогу нерухомість, що перебувають у власності російських активів.

Також Росії було обмежено доступ до міжнародної фінансової системи, що ускладнило її можливість фінансувати війну проти України

Члени міжнародної робочої групи продовжують роботу з розширення юридичних повноважень для заморожування, конфіскації та використання російських активів. Вони наголошують, що їхнє робота не завершена і триватиме впродовж наступних місяців.

"Виконуючи цю роботу, ми прагнемо максимізувати вплив санкцій на визначених фізичних і юридичних осіб, попереджаючи негативні наслідки, які стосуються глобального ринку споживчих товарів і постачання продовольства, які Росія підірвала рішенням продовжити війну", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у березні Сполучені Штати оголосили про початок роботи спеціальної групи, яка займатиметься пошуком та арештом активів російських еліт та олігархів, а також використовуваних ними підставних осіб. У групі беруть участь США, Великобританія, Канада, Японія, Німеччина, Франція, Італія та Єврокомісія.

Як повідомлялося, в країнах Євросоюзу внаслідок санкцій заблокували доступ російських олігархів та установ до розкішних яхт, вертольотів, картин, нерухомості та інших активів на суму понад 12,5 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.