Кулеба очікує, що НАТО ухвалить щодо України таке ж рішення, що й щодо Швеції та Фінляндії

Середа, 29 червня 2022, 17:44

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що саміт НАТО показав здатність Альянсу ухвалювати "складні, але важливі рішення".

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Сьогодні в Мадриді НАТО довело, що може ухвалювати складні, але важливі рішення. Вітаємо чіткий погляд на Росію, а також приєднання Фінляндії та Швеції. Така ж сильна й активна позиція щодо України допоможе захистити євроатлантичну безпеку й стабільність", – написав міністр у Twitter.

Нагадаємо, раніше в середу лідери НАТО ухвалили нову Стратегічну концепцію, яка офіційно змінила статус Росії у відносинах з Альянсом та визначає РФ найсерйознішою і безпосередньою загрозою для безпеки союзників.

Кулеба: НАТО досі не зробив жесту на користь прийняття України

Крім того, учасники саміту НАТО в Мадриді затвердили комплексний пакет допомоги Україні, до якого входять безпекові комунікації, поставки пального, медичне обладнання, обладнання для протистояння біологічній, хімічній і ядерній зброї, устаткування для боротьби з дронами.

Також Північноатлантична рада у середу офіційно розпочала процес вступу Фінляндії та Швеції, який досі гальмувала Туреччина.

Читайте більше: НАТО йде на кордон до Росії: як з'явилося історичне рішення та чого ще чекати від саміту в Мадриді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.