МЗС назвало головні завдання для перемоги України після 100 днів повномасштабної війни

П'ятниця, 3 червня 2022, 13:30

МЗС України закликало міжнародних партнерів посилити максимальний санкційний тиск на Росію, надати необхідне озброєння та статус кандидата вступ до ЄС у 100-ий день повномасштабного вторгнення Росії.

Про це йдеться у коментарі міністерства, оприлюдненому в п’ятницю, пише "Європейська правда".

У відомстві зазначили: щоб зупинити злочини Росії проти українського народу, руйнування української економіки та шантаж всього світу голодом послідовна підтримка України повинна продовжуватися і надалі. 

Моравецький: відсутність поразки Росії за 100 днів – її часткова перемога

"Допомога нашій державі сьогодні  – це найкраща інвестиція у мир та сталий розвиток усього людства. Головні засади для перемоги України залишаються незмінними: максимальний санкційний тиск, постачання необхідного озброєння та надання статусу кандидата на шляху до набуття повноцінного членства в ЄС", - йдеться у заяві МЗС.

Поки Кремль не припинить розпочату ним війну і не понесе належне покарання за свої злочини, у тому числі у вигляді компенсацій за завдані руйнування та судових вироків для воєнних злочинців, санкційний тиск має лише посилюватися, підкреслили у міністерстві.

"Путінський режим повинен втратити будь-який вплив у світі й можливості здійснювати зовнішню агресію, вести інформаційні та психологічні операції, поширювати корупцію та маніпулювати історією та культурою заради захисту своїх загарбницьких інтересів", - йдеться у заяві.

За 100 днів повномасштабної війни Росія не досягла жодної стратегічної цілі - розвідка Британії

Крім того, МЗС України закликало міжнародну спільноту підтримати створення спеціального трибуналу для розслідування злочину агресії РФ проти України. "Російські злочинці мають постати перед трибуналом так, як це було з керівництвом нацистської Німеччини", - наголосили в МЗС.

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок у колонці до 100 днів повномасштабного вторгнення Росії закликала надавати зброю Україні, щоб зупинити Путіна і знищити загрозу нової агресії Росії.

Те, що Росія за 100 днів війни ще не програла у війні проти України, частково можна розцінювати як її перемогу, вважає прем’єр Польщі Матеуш Моравецький.

Між тим, розвідка Британії констатувала, що за 100 днів свого вторгнення Росія не змогла досягти жодної стратегічної цілі в Україні, але має тактичні успіхи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.