Глава МЗС Британії: НАТО має ігнорувати погрози Путіна щодо військової інфраструктури в Швеції і Фінляндії

Четвер, 30 червня 2022, 09:51

Міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс вважає, що НАТО має зосередитися на ігноруванні погроз Владіміра Путіна щодо приєднання Фінляндії та Швеції до альянсу.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", вона сказала в ефірі Sky News.

За словами Трасс, НАТО створить військову інфраструктуру в цих країнах, незважаючи на попередження, що Росія відповість "тим же", якщо це станеться.

Міністр зазначила, що ще потрібно обговорити, як це працюватиме та що буде створено.

За її словами, подібна риторика звучала від російського президента в минулому.

"Це риторика. Ми повинні ігнорувати цю риторику, а замість цього ми можемо продовжувати підтримувати Україну зброєю, необхідною їй для перемоги у цій війні" - заявила Трасс.

 "Сьогодні ми оголосили про додатковий мільярд фунтів стерлінгів військової допомоги Україні, щоб допомогти їм витіснити Росію зі своєї території, і ми повинні зосередитися на продовженні і збереженні санкцій проти Росії, насправді ігноруючи риторику від Владіміра Путіна. Важливо те, що відбувається на місці" - додала вона.

Як повідомлялося, Британія надасть Україні ще 1 мільярд фунтів (1,2 мільярда доларів) військової підтримки.

Кошти підуть на посилення обороноздатності України, включаючи системи протиповітряної оборони, безпілотні літальні апарати, нове обладнання для радіоелектронної боротьби та тисячі одиниць спорядження для українських військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.