У Молдові заперечили чутки про український літак, який нібито забирав запчастини для винищувачів

Понеділок, 6 червня 2022, 17:40

У Молдові офіційно заперечили чутки про те, що український літак, який приземлявся в аеропорту у Маркулештах, нібито прилітав за запчастинами для винищувачів.

Як повідомляє Newsmaker, про це заявили в Агентстві держвласності, пише "Європейська правда".

В анонімних Telegram-каналах поширювали чутки, що літак Ан-26, який прибув до аеропорту 6 червня з Ужгорода, нібито забрав запчастини для винищувачів МіГ-29.

"Український літак, який приземлявся у Маркулештах, виконував технічний рейс і не взяв на борт ніякої військової техніки", - заявили в агентстві.

Адміністратор аеропорту у Маркулештах Ніколае Клікіч повідомив, що цей літак належить зареєстрованій у Швейцарії компанії, яка вже два роки розміщує в аеропорту два Ан-74K. Він додав також, що рейс узгоджений з Міноборони Молдови, митницею та Органом цивільної авіації. 

Нагадаємо, за даними ЄП, у перші дні російського вторгнення керівництво України зверталося до уряду Молдови з проханням продати ці літаки, але отримало відмову, з поясненням, що Кишинів не хоче дратувати Росію. 

Президентка Молдови Мая Санду згодом заявила, що Молдова не має сучасної зброї, аби надавати Україні військову допомогу, а також не може це робити згідно зі своєю конституцією. 

Детальніше про це - у статті Санкції по-молдовськи: чим допомагає та що не хоче робити Кишинів у часи агресії РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.