В Естонії буде створена командна структура на рівні дивізії НАТО

Понеділок, 6 червня 2022, 22:10

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас та глава британського уряду Борис Джонсон за підсумками зустрічі в понеділок домовилися про створення в Естонії командної структури на рівні дивізії НАТО.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

У спільній заяві Каллас і Джонсона основна увага приділялася естонсько-британському співробітництву у сфері оборони та необхідності зміцнити позиції НАТО у сфері захисту та стримування.

Каллас зазначила, що війна Росії в Україні докорінно змінила європейську безпеку.

"Загроза з боку Росії не зникла, і НАТО необхідно адаптуватися до нових умов безпеки", - вважає прем'єрка.

Естонія і Британія також погодились, що НАТО має змінити свою позицію щодо оборони та стримування на східному фланзі, а конкретні рішення щодо цього мають бути ухвалені на саміті НАТО в Мадриді.

"Обороні Естонії потрібні сильні, з високим ступенем готовності і командною структурою війська НАТО, що функціонують. Ми домовилися з прем'єр-міністром Джонсоном, що Естонія і Британія співпрацюватимуть заради створення в Естонії командної структури на рівні дивізії", - зазначила Каллас.

Подальші деталі створення командної структури будуть розроблені до саміту НАТО у Мадриді.

Раніше Кая Каллас висловила думку, що через реакцію Європейського Союзу на вторгнення Росії в Україну європейську єдність стало все важче утримувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.