Главу МЗС Італії насторожили заяви Медведєва про "ублюдків і виродків"

Вівторок, 7 червня 2022, 17:05

Глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо назвав серйозними і небезпечними різкі заяви заступника голови Ради безпеки РФ Дмитрія Медведєва.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє ANSA.

Вранці у вівторок Медведєв опублікував вкрай різкий пост у своєму телеграм-каналі у контексті російського вторгнення в Україну.

"Мене часто запитують, чому мої пости в "Телеграм" такі різкі. Відповідаю - я їх ненавиджу. Вони ублюдки і виродки. Вони хочуть смерті нам, Росії. І поки я живий, я робитиму все, щоб вони зникли", - йдеться у дописі.

Медведєв не пояснив, про кого конкретно йдеться, але найчастіше він пише у негативному ключі про Україну, ЄС та США.

"Заяви Медведєва дуже серйозні і небезпечні. Це неприйнятні слова, які нас дуже хвилюють ще й тому, що вони виходять від віцепрезидента Ради Безпеки Росії. Це не сигнал діалогу, це не відкритість до припинення вогню, це не спроба знайти мир, але це недвозначні погрози тим, хто наполегливо прагне миру", – заявив у відповідь Луїджі Ді Майо.

"Це обов'язок припинити розігрівати напруженість провокаціями і погрозами. Однак твердження, які надійшли сьогодні, не залишають сумнівів і віддаляють пошук миру з російської сторони. Скоріше вони дають життя кампанії ненависті проти Заходу, проти тих країн, які наполегливо домагаються припинення бойових дій в Україні" - додав італійський міністр.

Нагадаємо, МЗС України підтвердило інформацію ЗМІ про те, що Італія запропонувала своє бачення плану для припинення війни.

В італійському плані чотири ключові пункти-етапи, серед яких припинення бойових дій та початок перемовин за сприяння міжнародної групи, власне перемовини, у яких пропонують обговорити військовий нейтралітет України з підтримкою інших країн, які діяли б як гаранти, та з можливістю вступу до ЄС. 

Окремо пропонують обговорювати усі питання ОРДЛО і Криму, хоч і не ставлячи під сумнів їхню належність до України. Четвертим пунктом Італія пропонує новий багатосторонній договір для підтримання миру і безпеки у Європі, який би міг запобігти конфліктам у майбутньому. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.