Бербок перервала закордонне турне через COVID-19, скасовані візити в Грецію і Туреччину

Середа, 8 червня 2022, 07:29

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок перервала своє закордонне турне після того, як під час першої зупинки в Пакистані отримала позитивний тест на коронавірус.

Про це пише Spiegel, повідомляє "Європейська правда".

У вівторок вдень речник уряду повідомив журналістам, які подорожували разом з урядовою делегацією, що під час обіду міністр зрозуміла, "що вона більше не відчуває смаку". Експрес-тест на коронавірус дав позитивний результат.

Речник сказав, що у суботу в родині Бербок був позитивний випадок, і міністр мала з ним короткий контакт. Згодом вона зробила швидкі тести, усі вони були негативними, останній раз у вівторок вранці.

Міністр пішла на самоізоляцію у своєму номері і пройшла ПЛР-тест, який підтвердив коронавірус.

Бербок у середу мала прибути з візитом в Афіни, а у четвер – в Туреччину. Після позитивного швидкого тесту всі зустрічі та поїздки були негайно скасовані. Бербок повернеться до Берліна.

Нагадаємо, Греція вважає надто повільною схему Німеччини, згідно з якою Афіни постачатимуть Україні радянські бронетранспортери БМП-1 в обмін на модернізовані й відремонтовані німецькі БМП Marder.

Раніше у Греції підкреслювали, що через безпекові побоювання з боку Туреччини передадуть свої БМП Україні лише після отримання Marder від Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.