Сейм Польщі підтримав зміни до закону про допомогу українським біженцям

Середа, 8 червня 2022, 19:48

Нижня палата польського парламенту – Сейм – у середу підтримала поправки до закону про допомогу громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом на українській території.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на PAP.

Поправки підтримали 439 депутатів польського Сейму, проти виступили 11 парламентарів, ніхто не утримався від голосування.

Оновлений документ передбачає, що українські біженці зможуть віддавати в польські дитсадки дітей до п’яти років, збільшиться можливість вивчення польської мови.

Крім того, буде спрощена процедура взяття на роботу в Польщі біженців з України та процедури, пов’язані з управлінням вільними будинками.

Окремо депутати передбачили механізм виключення з дії програм державної допомоги українських біженців, які втратили на це право – зокрема тих, хто повернувся в Україну.

Тепер зміни до закону має обговорити і затвердити Сенат.

За оцінками польської влади, у Польщі з початку повномасштабного вторгнення Росії зареєструвалися 3,9 мільйона українських біженців. З Польщі в Україну за цей час виїхали майже два мільйони людей, більшість із них українці.

Як повідомлялось, з 1 липня уряд Польщі більше не буде платити 40 злотих (близько 276 грн) на день на харчування і проживання біженців з України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.