Грецький суд скасував рішення про арешт США іранської нафти - ЗМІ

Четвер, 9 червня 2022, 09:57

Грецький суд у середу скасував попереднє рішення суду, яке дозволяло конфіскацію Сполученими Штатами частини вантажу іранської нафти на танкері біля берегів Греції.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Reuters із посиланням на  джерела.

Інцидент викликав гнівну реакцію Ірану: минулого місяця іранські війська захопили два грецькі танкери в Перській затоці після того, як Тегеран попередив, що вживе "каральних заходів" проти Афін.

Іран також оскаржив попереднє рішення суду, повідомило одне юридичне джерело.

"Позов про скасування ухвали судом прийнято. Це (рішення апеляційного суду) буде важко скасувати", - сказав співрозмовник.

Поки не зрозуміло, чи оскаржуватимуть уряди США чи Греції це рішення, яке було винесено в апеляційному суді регіону Халкіс. Результати оскарження поки не оприлюднили.

Греція назвала захоплення Іраном двох грецьких танкерів у Перській затоці "піратством".

У квітні грецька влада арештувала танкер "Lana" під іранським прапором, раніше Pegas, з 19 російськими членами екіпажу на борту поблизу узбережжя південного острова Евія через санкції Європейського Союзу.

Невдовзі судно було звільнено через складнощі щодо визначення його власників. У травні Сполучені Штати конфіскували частину іранського нафтового вантажу, що знаходився на борту, і передали його на інше судно, згідно з першим рішенням грецького суду.

В окремій справі грецька влада згодом знову арештувала танкер, діючи за тимчасовим рішенням суду через ймовірні борги перед іншою судноплавною компанією.

.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: