Польща скасовує заборону на перебування в місцевості біля кордону з Білоруссю

Четвер, 9 червня 2022, 12:32

У Польщі з 1 липня припиняє дію розпорядження про тимчасову заборону перебування в 183 місцевостях на кордоні з Білоруссю.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF24.

"З 1 липня більше не діятиме постанова Міністерства внутрішніх справ та адміністрації про тимчасову заборону на перебування у 183 місцевостях на прикордонні Підляського та Люблінського воєводств", – заявив глава МВС Польщі Маріуш Камінський.

Водночас воєводи введуть заборону на перебування у межах 200 метрів від державного кордону, додав він.

Заборона на перебування в межах 200 метрів від кордону діятиме мінімум 3 місяці. За цей час на сталевому паркані встановлять електронні пристрої для охорони кордону. Їх калібрування розпочнеться наприкінці серпня, а центр нагляду має запрацювати до кінця вересня.

З початку року кількість спроб нелегального перетину кордону Білорусі значно зменшилася. Щодня його намагається перетнути близько десятка іноземців.

Постанова МВС про введення тимчасової заборони на перебування в 183 місцевостях поблизу кордону з Білоруссю у Підляському та Люблінському воєводствах діє до 30 червня 2022 року. Вона набула чинності 2 березня як продовження попередньої, яка діяла з 1 грудня 2021 року до 1 березня 2022 року. Раніше, з 2 вересня по 30 листопада 2021 року, на цій території було введено режим надзвичайного стану через використання мігрантів як зброї білоруським режимом.

Нагадаємо, Польща збудувала вже 120 кілометрів паркану на кордоні з Білоруссю, який вона вирішила спорудити через міграційний шантаж Лукашенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: