Трамп підтвердив, що хоче знову стати президентом США

Четвер, 14 липня 2022, 19:21

45-ий президент США Дональд Трамп стверджує, що вже ухвалив рішення брати участь у президентських виборах 2024 року, але поки не знає, коли саме оголосить про початок кампанії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Трамп заявив в інтерв’ю New York Magazine.

"У своїй голові я вже ухвалив це рішення, тому нічого більше не впливає (на нього)", – заявив Трамп, стверджуючи, що "якщо я вирішу балотуватися, я переможу".

Він додав, що розмірковує, коли саме оголосити про початок передвиборчої кампанії – до чи після проміжних виборів до Конгресу восени 2022 року.

"Нехай люди знають. Я думаю, що багато людей навіть не балотувалися б, якби я це зробив, тому що, якщо ви подивіться на опитування, вони навіть не реєструються. Таких людей більшість. І я вважаю, що якщо б вони балотувались, у вас була б негативна реакція на них. Люди хочуть, щоб я балотувався", – додав Трамп.

У ЗМІ раніше писали, що Трамп проводить переговори з потенційними донорами, щоб заручитися підтримкою на прийдешніх президентських виборах.

Для участі у виборах 45-ий президент США має заручитися підтримкою своєї Республіканської партії. Останнє опитування The New York Times показує, що його кандидатуру наразі не підтримує половина республіканців.

Водночас найближчий конкурент Трампа – його соратник, губернатор Флориди Рон ДеСантіс – набирає лише чверть голосів в опитуванні членів Республіканської партії.

Зазначимо, що за даними іншого опитування The New York Times, 64% прихильників Демократичної партії США проти участі чинного президента Джо Байдена на виборах 2024 року. Сам Байден раніше не заперечував, що хоче балотуватися на другий термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.