Орбан: Європа вистрілила собі в легені санкціями проти Росії, економіка задихається

П'ятниця, 15 липня 2022, 10:44

Санкції щодо Росії можуть зруйнувати європейську економіку, якщо їх не переглянути або не скасувати.

Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Спочатку я думав, що ми просто вистрілили собі в ногу, але тепер ясно, що європейська економіка вистрілила собі в легені, і вона задихається", - сказав Орбан.

За його словами, Україна потребує допомоги, але європейським лідерам слід переглянути свою стратегію, оскільки санкції завдали значної шкоди європейській економіці, не послабивши Росію і не наблизивши багатомісячну війну до будь-якого врегулювання.

"Санкції не допомагають Україні, проте вони шкідливі для європейської економіки, і якщо так продовжуватиметься, вони уб'ють європейську економіку. Те, що ми бачимо зараз, нестерпно", - сказав Орбан.

Сплеск цін на газ та електроенергію змусив Орбана скоротити багаторічне обмеження цін на комунальні послуги для домогосподарств із більш високим споживанням.

"Момент істини має настати у Брюсселі, коли лідери визнають, що припустилися прорахунку, що політика санкцій була заснована на невірних припущеннях і її необхідно змінити", - додав він.

13 липня керівник адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш оголосив про запровадження надзвичайної ситуації в енергетиці.

Нагадаємо, в Угорщині оголосили, що посилять військові навчання через "нескінченну війну" в Україні та мігрантів.

Наприкінці травня Орбан оголосив про надзвичайний стан через війну в Україні.

А в червні уряд Угорщини своїм указом розширив територію, на якій дозволене перебування військ НАТО, на всю територію країни. Війська також можуть здійснювати перекидання, проводити військові навчання та тренування в будь-якому місці.

Читайте також: "Це не наша війна"? Що означає угорський підхід до агресії РФ проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.