Понад 50 українських військових і правоохоронців лікуються в Литві

П'ятниця, 15 липня 2022, 21:35

У медичних закладах Литви проходить лікування 51 поранений з України, ще один очікується найближчим часом, повідомило у п'ятницю Міністерство охорони здоров'я Литви.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

За даними литовського МОЗ, йдеться про військових і працівників правоохоронних органів, які воювали разом із збройними силами на полі бою. Вони розподілені за вісьмома медичними установами Литви.

Першого пораненого з України було привезено до Литви ще на початку липня, решта прибула в останні дві доби. Характер їхніх поранень різний – це пошкодження головного мозку, кульові поранення, пошкодження хребта і різні травми від вибухів.

Поранені будуть проходити 24-денний курс реабілітації. Прийом українців організує та координує міжвідомча група міністерства охорони здоров'я Литви спільно із Центром екстремальних для здоров'я ситуацій.

Норвегія лікуватиме поранених бійців з України

"Вже кілька разів ми посилали в гарячі військові зони необхідні медичні засоби та медикаменти, а наші медики, незважаючи на небезпеку, без сумнівів поїхали на допомогу колегам… Без втоми ми будемо разом з Україною до перемоги і допоможемо всім, чим необхідно", – зазначив міністр охорони здоров'я Литви Арунас Дулькіс.

Міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте заявила, що Литва продовжуватиме підтримувати Україну "усіма можливими способами" – допоможе у розслідуванні воєнних злочинів Росії та розмінуванні території країни і прийматиме біженців.

На початку червня міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас заявляв, що до країни мають прибути військовослужбовці, що зазнали поранень під час війни з Росією, для лікування та медичної реабілітації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.