Президентка Грузії заявила про "подвійну гру" правлячої партії у питанні вступу до ЄС

П'ятниця, 22 липня 2022, 11:13

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що дії правлячої партії та уряду схожі на "подвійну гру", оскільки вони декларують прагнення вступу до ЄС, але реальними кроками ставлять це під сумнів.

Як повідомляє "Новости-Грузия", про це вона сказала в інтерв’ю суспільному мовнику, пише "Європейська правда". 

"Ми робимо протилежні кроки - починаючи з того, що відкинули угоду Шарля Мішеля (план врегулювання політичної кризи в країні, запропонований президентом Євроради у 2021 році - ЄП), анулювали усі кроки, зроблені протягом року, доволі грубо відмовилися від кредиту ЄС", - зазначила президентка. 

Вона пригадала рішення, які викликали гостру критику західних партнерів, як призначення суддів і скасування посади державного інспектора. 

"Практично всі кроки, зроблені за цей останній рік, негативно оцінюється з боку ЄС… Усі дуже добре бачать, що йде антизахідна риторика, тоді як на адресу Росії - тиша", - зауважила Зурабішвілі. 

Зауважимо, останніми місяцями між правлячою партією та президенткою поглиблюється конфлікт. На початку червня уряд подав позов до Конституційного суду країни проти Зурабішвілі, вимагаючи від суду роз’яснити її права та повноваження.

В кінці червня Зурабішвілі вперше за час перебування на посаді використала право вето і заблокувала розкритикований ЄС законопроєкт, який розширював повноваження правоохоронців щодо стеження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.