Лавров: "зернова угода" не забороняє удар Росії по Одеському порту

Понеділок, 25 липня 2022, 16:18

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров стверджує, що в межах угоди про експорт зерна з України Москва не брала на себе зобов’язань припиняти повномасштабну війну в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російський "Интерфакс".

"Немає нічого в зобов'язаннях, які Росія взяла на себе, зокрема в межах підписаних 22 липня у Стамбулі угод, що забороняло б нам продовжувати "спеціальну військову операцію", знищуючи військову інфраструктуру та інші військові цілі", – сказав Лавров журналістам під час свого візиту до Конго.

Він додав, що представники Секретаріату ООН "вчора підтвердили саме таке прочитання підписаних документів".

Раніше в Кремлі заявили, що ракетний удар по порту Одеси був спрямований на військову інфраструктуру і жодним чином не впливає на домовленості щодо вивезення зерна.

Нагадаємо, після обстрілу Росією порту Одеси ракетами "Калібр" вранці 23 липня генеральний секретар ООН Антоніо Гуттереш виступив із заявою, у якій беззастережно засуджує атаку.

Посол США в Україні Бріджит Брінк назвала неприпустимим ракетний удар по порту Одеси, заявивши, що Кремль продовжує використовувати їжу як зброю. Також засудили атаку ЄС та низка окремих країн-членів.

Детальніше про підписані у Стамбулі домовленості щодо зерна - у новому відео "ЄвроПравди", а також у статті: Стамбул як "Мінськ": що отримає Росія від Заходу у "зерновій угоді" та поза нею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.