У Німеччині запевняють, що Україна отримає систему ППО IRIS-Т до кінця року

Середа, 27 липня 2022, 17:09

Заступниця прессекретаря федерального уряду Німеччини Крістіане Гоффман у середу запевнила, що Берлін передасть Україні зенітні ракетні комплекси IRIS-T до кінця 2022 року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bild.

"Ми припускаємо, що система може з'явитися в Україні до кінця року", – сказала Гоффман.

Своєю чергою міністерство оборони ФРН уточнило, що спочатку йдеться лише про постачання одного ракетного комплексу. Це пов'язано з обмеженими потужностями військової промисловості, яка скорочувалася останніми роками через відсутність попиту.

"Промисловість дуже намагається збільшити свої потужності. Це не станеться відразу", – цитує Bild представника міністерства.

Україна хоче придбати в Німеччини 10 систем ППО IRIS-T – посол

Система IRIS-T SLM має дальність дії 40 кілометрів та висоти до 20 кілометрів. За допомогою IRIS-T SLM можна збивати бойові літаки, гелікоптери, крилаті ракети, реактивну артилерію, дрони, протирадіолокаційні ракети.

Ще у червні міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що постачання Україні систем протиповітряної оборони триватиме місяці.

Уряд Німеччини раніше опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні – у ньому, зокрема, є 30 самохідних артилерійських установок Gepard, комплекси протиповітряної оборони IRIS-T SLM і бронетранспортери М113.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.