Британія прийматиме конференцію з відновлення України у 2023 році

Понеділок, 4 липня 2022, 09:56

У Великій Британії наступного року відбудеться конференція, присвячена відновленню України і ліквідації наслідків російського вторгнення.

Про це заявила міністр закордонних справ Ліз Трасс, пише "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Британія заявила, що співпрацює з Україною та іншими країнами, щоб прийняти конференцію наступного року, і що вона буде входити до наглядової ради, щоб допомогти координувати дії України та її союзників щодо заходів відновлення. У Лондоні буде відкрито офіс.

"Ми очолили підтримку України під час війни і будемо продовжувати лідирувати в підтримці плану реконструкції та розвитку українського уряду", – заявила Трасс.

"Відновлення України після загарбницької війни Росії стане символом влади демократії над автократією. Це покаже Путіну, що його спроби знищити Україну створили лише сильнішу, процвітаючу та більш об’єднану націю", - додала міністр.

У Лондоні заявили, що президент України Володимир Зеленський попросив Британію підтримати відновлення Києва та прилеглого регіону. Британія пообіцяла використовувати свій досвід у фінансовому секторі, щоб допомогти залучити інвестиції в Україну.

Британія вже погодилася надати гарантії на суму 1,5 мільярда доларів для багатосторонніх позик і понад 100 мільйонів фунтів двосторонньої підтримки.

Нагадаємо, 4 липня у швейцарському місті Лугано починається дводенна Конференція з відновлення України (URC2022).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.