Акаунти провідних політиків Німеччини постійно намагаються зламати – ЗМІ

Понеділок, 4 липня 2022, 16:37

Управління з захисту конституції Німеччини та Федеральне управління з інформаційної безпеки попередили про цілеспрямовані атаки на облікові записи провідних політиків уряду Німеччини.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в документі, який опинився в розпорядженні Bild.

Згідно з інформацією відомств, "нападники переслідують такі цілі: захоплення чинних акаунтів у месенджерах та створення акаунту в месенджері від імені високопосадовця, прив’язаного до його мобільного номера".

Зазначається, що зловмисники надсилають німецьким політикам повідомлення з пропозицією перейти на інший месенджер нібито для більш захищеного зв’язку (наприклад, Signal, WhatsApp або Telegram).

Там політики створюють новий акаунт, а зловмисники під певним приводом просять їх надіслати код автентифікації. Це зрештою дозволяє їм отримати контроль над акаунтом.

Спецслужби Німеччини у документі радять не передавати стороннім особам код автентифікації або інші дані, пов’язані з акаунтами. Чи постраждав хтось із політиків унаслідок таких дій, не уточнюється.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що зловмисники зламали сервери електронної пошти німецької партії "Зелені", а також, імовірно, отримали доступ до внутрішньої ІТ-системи політсили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.