Ердоган розраховує на прогрес у вивезенні зерна з України "протягом 10 днів"

Вівторок, 5 липня 2022, 21:00

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що в наступні дні "посилить переговори" щодо розблокування експорту зерна з України морським шляхом і очікує на прогрес "протягом десяти днів".

Про це Ердоган заявив у вівторок за підсумками переговорів із прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Anadolu.

"Ми інтенсифікуємо наші переговори і протягом семи-десяти днів спробуємо досягнути результату", – так президент Туреччини прокоментував питання вивезення українського зерна через Чорне море.

Ердоган також сказав, що детально обговорив із Драгі війну в Україні, але не уточнив, про що саме йшлося.

Напередодні президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Україна веде переговори з Туреччиною та ООН щодо експорту українського зерна.

Туреччина перевіряє походження зерна на судні, що прибуло з окупованого Бердянська – ЗМІ

Як відомо, Росія блокує акваторію Чорного моря, через що Україна не може експортувати своє продовольство морським шляхом. Вона також звинувачує Захід у тому, що через санкції проти неї ціна продовольства зросла.

Раніше керівник управління з питань ЗМІ та комунікацій офісу президента Туреччини Фахреттін Алтун заявив про досягнення консенсусу щодо створення "операційного центру", який займатиметься питанням вивезення зерна з України.

А президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про наміри провести телефонні переговори з главами України та Росії щодо вивезення українського зерна морським шляхом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.