Перші українські військові прибули у Британію для навчань

Середа, 6 липня 2022, 09:20

Перша ротація українських військових прибула до Великої Британії для навчань.

Про це повідомив міністр оборони країни Бен Воллес, пише "Європейська правда".

Навчання є частиною інноваційної програми, яка має на меті навчити до 10 тисяч українських новобранців.

Україна отримає 10 самохідних артилерійських установок від Британії

"Нещодавно до Великої Британії прибула перша ротація українських військових. Навчання проходитимуть на військових полігонах північно-східного, південно-західного та південно-східного регіонів. Навчання проводитимуть підрозділи 11 бригади сприяння силам безпеки", - сказав Воллес.

Він додав, що українські військові пройдуть курси на основі базової військової підготовки Великої Британії. Вона включає навчання володінню зброєю, надання першої медичної допомоги на полі бою, польову техніку, тактику патрулювання та навчання законам збройних конфліктів. Кожен курс триватиме кілька тижнів.

"Ми прагнемо збільшити масштаб та частоту цих курсів відповідно до українських вимог. Ми також обговорюємо з міжнародними партнерами варіанти розширення участі у програмі навчання, конструктивно працюючи з країнами, які готові надати підтримку, надавши інструкторів або обладнання", - додав міністр.

Як повідомлялося, Шотландія та Уельс ухвалили рішення виділити військову допомогу Україні на загальну суму у 100 мільйонів фунтів стерлінгів.

Також наприкінці червня стало відомо, що Велика Британія надасть Україні ще 1 мільярд фунтів (1,2 мільярда доларів) військової підтримки.

У травні Британія заявила, що надасть 1,3 мільярда фунтів стерлінгів на військову підтримку та допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.