Шольц назвав "Альтернативу для Німеччини" партією Росії через її позицію щодо санкцій

Середа, 6 липня 2022, 17:05

Канцлер Німеччини Олаф Шольц різко розкритикував правопопулістську партію "Альтернатива для Німеччини", назвавши її "партією Росії" через позицію щодо санкцій.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Focus.

Під час години запитань до уряду в Бундестазі депутат від "Альтернативи для Німеччини" Штеффен Котре заявив, що санкції Заходу проти РФ є "безглуздими", і закликав ввести в експлуатацію газогін "Північний потік-2".

Котре також заявив, що зростання цін у Німеччині не пов’язане з війною в Україні, а є нібито наслідком політики економії федерального уряду, і звинуватив його в ухваленні дій, "настільки відірваних від реальності".

"Відповім чітко: це те, що ви говорите, відірване від реальності. Ви не усвідомлюєте, що насправді відбувається війна. Що вмирає незліченна кількість людей… Що це жахлива, жорстока війна. І правильна відповідь – ми зобов’язалися бути солідарні з Україною", – наголосив Шольц.

Він додав, що ситуація в німецькій економіці, як-от зростання цін, пов’язані саме з цією солідарністю.

"Якщо посудити ваші пропозиції й заяви, то вони вас виставляють у вкрай невигідному світлі. Я твердо вірю, що "Альтернатива для Німеччини" – це не тільки правопопулістська партія, а ще й партія Росії", – підсумував Шольц.

"Альтернатива для Німеччини" з початку вторгнення Росії в Україну критикувала позицію німецького федерального уряду щодо допомоги Києву та виступала за діалог з РФ.

А проте, наприкінці червня в лавах "AfD" несподівано стався розкол, оскільки західнонімецькі делегати не погодилися з відсутністю слова "війна" в описі подій в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.