Рада розгляне законопроєкти щодо "кандидатських" вимог ЄС найближчим часом - Стефанчук

Понеділок, 1 серпня 2022, 17:48

Верховна рада планує найближчим часом внести до плану розгляду законопроєкти щодо виконання рекомендацій Європейської комісії з надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

Про це повідомив спікер українського парламенту Руслан Стефанчук у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", пише "Європейська правда".

"Парламент задіяний у реалізації шести із тих семи вимог, які отримала Україна від Європейської комісії та Європейської ради з приводу кандидатства у члени ЄС. Сім вимог – це окремий трек", - сказав Стефачук.

Які можливості надає кандидатський статус України в члени ЄС

"Це стосується і закону про Конституційний суд (запровадження виборних посад), і призначення членів Вищої ради правосуддя парламентом, і питання з приводу деолігархізації та фінмоніторингу, і питання щодо нацспільнот. Найближчим часом ми вже ставитимемо їх у порядок розгляду парламенту України", - додав спікер ВР.

При цьому він наголосив на тому, що виконання зобов'язань України щодо адаптації національного законодавства до законодавства Євросоюзу є окремим "треком", над яким працює ВР.

За його словами, зараз у Верховній раді перебувають 49 законопроєктів, спрямованих на євроінтеграцію.

Зауважимо, для початку переговорів про вступ України необхідно, щоб Єврокомісія ухвалила позитивний звіт щодо України вже до кінця цього року в рамках процедури оцінювання країн-кандидатів. 

У звіті Єврокомісія розгляне прогрес, якого досягла Україна за сімома ключовими питаннями, які визначив ЄС, надаючи статус кандидата

Керівник представництва ЄС в Україні Матті Маасікас зазначив, що призначенням глави САП Україна виконала одну з рекомендацій Єврокомісії.

Читайте також: План євроінтеграції: коли можливий вступ України до ЄС та як його досягти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.