Чорногорія висилає одного російського дипломата

П'ятниця, 12 серпня 2022, 16:39

Міністерство закордонних справ Чорногорії в п’ятницю оголосило одного дипломата посольства Росії в країні персоною нон грата.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву МЗС Чорногорії.

Відомство не уточнює причини вислання російського дипломата – лише зазначає, що здійснює це відповідно до статті 9 Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Ця стаття передбачає, що держава має право оголосити співробітника іноземного дипломатичного представництва персоною нон грата "без зобов’язання мотивувати своє рішення".

"Офіційну ноту щодо цього рішення, в якій вказано крайній термін у сім днів для виїзду з території Чорногорії, було сьогодні передано послу Російської Федерації Владіславу Масленікову", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в березні Чорногорія попросила російського дипломата Віктора Антипіна виїхати з країни на підставі висновків Агентства національної безпеки про те, що він займався діяльністю, що суперечить Віденській конвенції про дипломатичні відносини.

У відповідь Росія теж вислала співробітника чорногорського посольства у країні.

Потім, у квітні, міністерство закордонних справ Чорногорії оголосило ще чотирьох дипломатів посольства РФ персонами нон грата.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.